Google is best cool. Ze ze zijn al jaren mijn favoriete zoekmachine, ontwikkelen regelmatig iets cools, hebben minder irritante advertenties én kopen regelmatig bedrijven op die iets leuks maken. Op één vlak gaan ze helaas helemaal de mist in. Ze zijn niet consequent meer.

De zoekmachine is geweldig. De voorpagina is simpel, spartaans en effectief en ook de basic diensten volgen deze richtlijnen, maar helaas gaat het anders op het moment dat ze wild gaan doen. Google News is een stuk onoverzichtelijker dan het strakker geredigeerde nu.nl, al moet je daar wel even de advertenties wegblocken. Orkut is eigenlijk gewoon kut, excusez le mot, het is traag, de kleuren kloppen niet met de google stijl en het werd er zo druk met brazilianen dat ik er gillend weg liep. Hun homepage service werkt best aardig, maar de visuele stijlen zijn wederom niet echt google en het is derhalve geen wonder dat ik niemand ken die het gebruikt…

Met de desktopsoftware is het nog erger. Picasa heeft een vrolijk theme dat nog het meest wegheeft van het Plastic thema van Mail, Sketchup (aan te raden voor iedereen die een idee op papier wil zetten) gebruikt netjes de windows widgets, talk is gewoon lelijk, net als de sidebar van de desktop search. Dan hebben we nog google earth. Zeker onder windows duidelijk weer een zelfgebouwde interface van de oorspronkelijke bouwers. In ieder geval niet meer die irritante glijbalk van Picasa maar in plaats daarvan hebben ze een soort van grafiet-look, met aqua knoppen en meer kleurtjes. Een soortement van gnome meets OSX en daardoor net niet mooi.

Een tip voor Google: Get your act together en houd alles in stijl, want het is een zooitje en erger nog: het ziet er niet uit.

Advertisements